Η στοιχειωμένη μονοκατοικία της Άμφισσας

Ίσως το πιο γνωστό στοιχειωμένο σπίτι στην Στερεά Ελλάδα. Μια ερειπωμένη πλέον κατοικία στην οδό Γιδογιάννη 13.
Άμφισσα - Στοιχειωμένο σπίτι

Η ιστορία της πλέον ερειπωμένης μονοκατοικίας στην οδό Γιδογιάννη 13 ξεκινάει από το 1940.
Όλοι μιλούν για μια στοιχειωμένη μονοκατοικία η οποία όμως δεν βρίσκεται κάπου απόμακρα, αλλά είναι δίπλα σε άλλα σπίτια, απέναντι από ένα σχολείο και δίπλα σε καφετέριες που συχνάζει κόσμος, η οποία ακόμα και σήμερα θεωρείτε  στοιχειωμένη και αποφεύγετε από τον κόσμο.

Λέγεται πως το σπίτι στην Άμφισσα στην οδό Γιδογιάννη 13, θεωρείτε στοιχειωμένη γιατί περίπου το 1940, ένας άρχοντας της πόλης (ιδιοκτήτης του σπιτιού), αρκετά πλούσιος, είχε διάφορες υπηρέτριες αλλά σύναψε παράνομο δεσμό με μια από αυτές που ήταν νεαρή σε ηλικιά (κάποιοι λένε ότι ήταν ανήλικη).

Η νεαρή υπηρέτρια έμεινε έγκυος από τον άρχοντα (φήμες λένε ότι η εγκυμοσύνη ήλθε μετά από βιασμό της) και η εγκυμοσύνη στάθηκε ως αιτία για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έμελλε να στιγματίσει για πάντα το σπίτι της οδού Γιδογιάννου 13 στην Άμφισσα.

Ο άρχοντας ζήτησε από την νεαρή υπηρέτρια να κάνει έκτρωση για να ρίξει το παιδί κάτι που δεν την βρήκε σύμφωνη και αρνήθηκε.

Αυτή η απόφαση της νεαρής υπηρέτριας στάθηκε μοιραία καθώς λέγετε πως ο ιδιοκτήτης τους σπιτιού φοβούμενος την κατακραυγή της μικρής κοινωνίας της Άμφισσας, οδήγησε την νεαρή υπηρέτρια στο υπόγειο τους οικήματος και εκεί την κρέμασε.

Έπειτα επιχείρησε να εξαφανίσει τα ίχνη της στυγνής δολοφονίας της νεαρής υπηρέτριας, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί έκαναν την εμφάνιση τους διάφορα περίεργα περιστατικά, με αποτέλεσμα η μονοκατοικία να χαρακτηριστεί στοιχειωμένη.

Διάφοροι κάτοικοι κάνουν λόγο για τρομακτικές κραυγές της νεαρής υπηρέτριας να ακούγονται από το υπόγειο του σπιτιού κατά την τη διάρκεια της νύχτας.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι έχουν δει ένα κοριτσάκι να κόβει βόλτες στα δωμάτια του σπιτιού προκαλώντας τρόμο, ενώ κάποιοι άλλοι είναι σίγουροι πως τα έπιπλα του σπιτιού αλλάζουν από μόνα τους θέση και πως τηλέφωνο του σπιτιού χτυπάει μόνο τους χωρίς να είναι στην πρίζα.

Αλήθεια ή ψέματα, δεν το γνωρίζει κανείς. Το σίγουρο είναι ότι το σπίτι της οδού Γιδογιάννου πλέον έχει εγκαταλειφθεί και κανείς δεν θέλει να μείνει σε αυτό.

Δείτε παρακάτω την επίσκεψη μας στο στοιχειωμένο σπίτι στην Άμφισσα στην οδό Γιδογιάννη 13.

Σχετικά με εμάς

Οι HungerNights Paranormal είναι μια ομάδα 8 ατόμων, μια παρέα που ενώθηκε για να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις – αποδείξεις για το παραφυσικό.

Με θάρρος, σεβασμό και ταπεινότητα θα ερευνήσουμε γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες, των οποίων τα ευρήματα θα παρουσιάσουμε χωρίς παραπληροφόρηση και παραποίηση των αποτελεσμάτων.

Πνεύματα, φαντάσματα, παράλληλα σύμπαντα, εξωγήινοι, ενέργειες ή κάτι άλλο? Θα το κρίνετε εσείς.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις της ομάδας HungerNights

Scroll to Top