Εγκαταλελειμμένο Εργοστάσιο Χαρτοποιίας

Το εργοστάσιο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας ΑΕ είχε στεγάσει παλιότερα την Πειραϊκή-Πατραϊκή και αργότερα τη Softex. Υπήρξε επίσης η τοποθεσία που φιλοξένησε τα γυρίσματα της γνωστής ταινίας "Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια".
Εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο Χαρτοποιίας
Το 1993 μετά από μια μεγάλη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, η Αθηναϊκή Χαρτοποιία δημιούργησε μια υπρεσύγχρονη μονάδα στην Νέα Πέραμο Αττικής όπου και εκεί παραγόντουσαν όλα τα της τα προϊόντα.
Το 1997 ο νέος χώρος πλέον, επλήγη πάλι από πυρκαγιά και τα χρήματα που δόθηκαν για αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία, πήγαν προς ανανέωση του εξοπλισμού της εταιρείας.

Το 2002 μεταβιβάστηκε πλήρως στην ιταλική πολυεθνική Bolton ενώ είχε προηγηθεί το 1999 η μεταβίβαση ελέγχου της εταιρίας σε ένα επενδυτικό σχήμα που περιείχε την Bolton Group.

Αρκετά αργότερα, το 2015 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εργοστάσιο στο Βοτανικό και αυτό ήταν η χαριστική βολή στην εταιρεία για να αποκτήσει πολλά προβλήματα με την παραγωγή της.

Το 2016 η εταιρεία ανακοίνωνε το κλείσιμο του εργοστασίου, επικαλούμενη το οικονομικό βάρος των επισκευών και λίγους μήνες μετά μπήκε λουκέτο.

Όπως πολλοί γνωρίζουν, σε αυτό εδώ το εργοστάσιο, γυρίστηκε η ελληνική ταινία “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια” και είχε στεγαστεί και η Πειραϊκή-Πατραϊκή.
Στον χώρο του εργοστασίου έχει δημιουργηθεί ένα street art project με το όνομα “Peramo”
Διάφοροι street artists δημιούργησαν 70 murals στους τοίχους του εργοστασίου στην μία πτέρυγα, όπου και μόνο που τα βλέπεις την μέρα σου προκαλούν δέος, πόσο μάλλον την νύχτα…

Πλέον έχει περάσει στα χέρια της κατασκευαστικής Dimand όπου όπως διαβάσαμε, θα στεγάσει προσεχώς τη Royale Sugar.

Ο χώρος γενικά είναι αρκετά επιβλητικός και τρομακτικός το βράδυ, δημιουργώντας την αίσθηση ότι κάτι θα συμβεί ακόμα και στο επόμενο σου βήμα.
Ακούς θορύβους και βλέπεις σκιές να περνάνε κατά μήκος, αλλά δεν ξέρεις τι να σκεφτείς “είναι αλήθεια αυτό που βλέπω ή όχι, μήπως είναι της φαντασίας μου?”
Η ομάδα των HungerNights έκανε έρευνα στους χώρους του εργοστασίου και μπορείτε να δείτε το επεισόδιο εδώ:

Σχετικά με εμάς

Οι HungerNights Paranormal είναι μια ομάδα 8 ατόμων, μια παρέα που ενώθηκε για να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις – αποδείξεις για το παραφυσικό.

Με θάρρος, σεβασμό και ταπεινότητα θα ερευνήσουμε γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες, των οποίων τα ευρήματα θα παρουσιάσουμε χωρίς παραπληροφόρηση και παραποίηση των αποτελεσμάτων.

Πνεύματα, φαντάσματα, παράλληλα σύμπαντα, εξωγήινοι, ενέργειες ή κάτι άλλο? Θα το κρίνετε εσείς.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις της ομάδας HungerNights

Scroll to Top